Balletkleding

In het menu rechts kan je online balletwinkels vinden en balletwinkels vinden bij jou in de buurt.

Bestel alleen spitzen in een online balletwinkel als je zeker weet welke spits je nodig hebt. Laat je hiervoor altijd regelmatig adviseren.

Balletkleding comfort

Balletkleding dient aan een hoop eisen te voldoen. Balletkleding dient comfortabel te zitten. Ook dient balletkleding rekbaar en luchtig te zijn. Tevens dient balletkleding redelijk strak of doorzichtig te zijn, zodat je contouren altijd goed te zien zijn.

Spitzen

Spitzen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Veel alletwinkels verkopen diverse merken. Laat je altijd goed adviseren. In de loop der tijd veranderen je voeten, hun flexibiliteit en kracht. Daardoor blijft ook het type spitz dat je als volwassene nodig hebt niet hetzelfde. Heeft een winkel weinig keus of twijfel je. Bezoek dan ook een andere winkel. De ene spitz is de andere niet. Wl je graag op spitzen dansen, maar heb je dat nooit gedaan, vraag dan goedkeuring aan je lerares en je huisarts. Het is belangrijk dat je genoeg kracht, balans en flexibiliteit hebt. Als je onder de elf jaar bent of te weinig ervaring hebt, begin er dan nog niet mee. Als je eenmaal op spitzen danst, zul je ook merken dan ze slijten, vervang zo op tijd, anders kun je erover heen klappen. Als je nieuwe spitzenkoopt, breek ze dan op de juiste plekken in om vroegtijdige slijtage in de boog de voorkomen.

Balletwinkel locaties

Hieronder vind je een menu met balletwinkels op diverse locaties. Veel kleding kan je ook vanuit huis bestellen, je vindt de online balletwinkels ook hieronder.


Balletkleding